2024 Projekt Postcrossing: Když pohlednice spojují svět 

S nadšením a zvědavostí jsme se opět od začátku roku pouštěli do psaní a odesílání pohledů do neznámých krajů, aniž bychom tušili, jaké příběhy se k nám vrátí. Odeslali jsme 84 pohledů a obdrželi jsme jich stejný počet. Naše pohlednice překročily hranice a dorazily do 29 různých zemí, od sousedních evropských států až po exotické destinace jako je Thajsko nebo Nový Zéland. 

Jednou z nejdojemnějších odpovědí byl vzkaz od Azua z Thajska, který s láskou vzpomínal na svou svatební cestu v Českém Krumlově. Jeho slova plná nostalgie a obdivu k české kultuře nás všechny dojala a připomněla nám, jak malý ve skutečnosti svět je. 

Každá pohlednice, která přišla, nesla v sobě kromě krásných obrázků a poštovních známek také přání úspěchů v našem studiu a osobním životě. Bylo milé číst vzkazy od lidí, kteří žijí tisíce kilometrů daleko, ale přesto nám fandí a doufají, že jednoho dne budou mít možnost navštívit naši krásnou zemi. 

Projekt Postcrossing nám stále ukazuje, že i v digitální době má tradiční pohlednice stále své kouzlo. Přináší našim žákům nejen nové znalosti o světě, ale také pocit sounáležitosti a radost z jednoduché lidské laskavosti. A to je přece to nejcennější, co můžeme ve škole naučit.